Hoe je lichaam energetische blokkades kan opruimen

Met mijn hoofd weet ik het allemaal wel. Ik weet eigenlijk best veel met mijn analytische en kritische verstand. Het ding is dat mijn lichaam het nog niet altijd weet. Je komt pas tot energetische doorbraken wanneer er niet enkel een mentaal begrijpen, maar ook een lichamelijk geloof is. Geloven is hier niet godsdienstig bedoeld maar gaat over de programmering van de energie in onze lichaamscellen. Ik ontdekte namelijk dat heel wat inzichten over het verleden niet altijd meteen tot “bevrijding” hebben geleid omdat mijn lichaam in overlevingsmodus bleef. Het oude programma zat nog in mijn cellen. Ik vroeg aan energetische healer Miranda (MirandaEnergie) om ons in deze blog alles te vertellen over het helen en opruimen van blokkades in ons lichaam. Blokkades die in het aura, de chakra’s en de meridianen kunnen ontstaan en via magnetisme, de Ankh en de Kosmische Schijf kunnen opgeruimd worden.


Miranda, eerst en vooral: hoe kom je erbij om door het leven te gaan als healer?

Dat ging niet over één nacht ijs. Maar ik heb naast wat de maatschappij van me verlangde (studie, trouwen, goede baan en kinderen) altijd een lijntje gehouden met mijn sterk innerlijk kompas – mijn ziel – maar pas na 23 jaar jurist te zijn geweest daar eindelijk aan toegegeven. Inmiddels ben ik een bevlogen Malvatherapeut en begeleid ik mensen aan de hand van hun lichamelijke en psychische klachten naar heling en terugkeer naar hun eigen zielenpad in mijn yurt in de bossen van Essen.

Anno 2023 zie ik mensen steeds vaker afdrijven van hun ziel, hun gevoelswereld, van het niet-tastbare. Tegelijkertijd zie en hoor ik om me heen dat mensen ziek zijn, er ziekte is thuis of tenminste in de familie. Deze ziektes, die zowel psychisch, somatisch als psychosomatisch zijn, worden in ons deel van de aarde bijna uitsluitend aangepakt vanuit één ingang of discipline en vaak met medicijnen en/of cognitieve therapie.

 

Ik herken je frustratie. Hoe uit zich dit volgens jou?

Bij burn-out klachten bijvoorbeeld is cognitieve therapie de meest gebruikte therapie, terwijl de meeste van deze klachten niet via gesprekken op te lossen vallen, maar lichaamsgericht dienen te worden aangepakt. We achten onszelf daarbij hoogontwikkeld en halen onze neus op voor alternatieve geneeswijzen, afkomstig van de andere kant van de aardbol. Het verband tussen het wegdrijven van de inwendige gevoelswereld, de bakermat van het ontstaan van blokkades- enerzijds en het verhogen van het aantal ziektes anderzijds wordt niet of nauwelijks gelegd. Gelukkig is er intussen een tendens naar een meer holistische aanpak, waardoor de mens niet meer uitsluitend wordt gezien als een lichaam van vlees, bloed, organen en een brein dat onderling niets met elkaar te maken hebben.

Oh ja, holisme deed ook mijn wereld open gaan. Hoe zie jij een holistische aanpak?

Veel zogenaamde holistische therapieën pakken het lichaam in zijn geheel aan. Echter de ‘ziel’ van de mens wordt nog steeds maar zelden in het hele verhaal meegenomen terwijl dit het ware holisme is! Het feit dat we een kind van de kosmos zijn, onderdeel uitmaken van het Universum en dus ook een energetisch, spiritueel wezen zijn wordt in onze westerse wereld nog té vaak gezien als een (bij)‘geloof’. Ik acht de tijd rijp dat hier verandering in aangebracht wordt.

 

Vertel. Hoe wil jij je steentje bijdragen hieraan?

In de zoektocht naar holistische benaderingen van gezondheid en welzijn hebben veel mensen de kracht van energetische therapie ontdekt, inclusief ikzelf. Één van de meest effectieve vormen van energetische therapie is Malvatherapie. Malvatherapie is net als Reiki een vorm van energetische therapie, maar gaat van start met een behandelplan dat samen met de klant is opgesteld aan de hand van gesprekken over de klachten en een eerste energetische diagnose. Het is heel belangrijk om steeds vinger aan de pols te houden over het behandelplan, want niet zelden komen er zaken naar boven waardoor het gewenste resultaat wordt gewijzigd, of ‘tussenstops’ worden ingelast. “Rome is niet in één dag gebouwd” luidt het bekende gezegde, en dit is zeker ook voor deze diepgaande reis naar heling en balans door het opheffen van blokkades, het geval.

Wat houdt energetische therapie dan juist in?

Energetische therapie is een complementaire geneeswijze die gericht is op het herstellen en harmoniseren van de energiebalans in het lichaam. Het is gebaseerd op het concept dat ziekte en onevenwichtigheden ontstaan door blokkades in de energiestroom. Door het werken met energetische principes kan ik als energetisch therapeut deze blokkades opheffen en de natuurlijke helende kracht van het lichaam ondersteunen.

Wat heeft er dan invloed op onze energie?

Donkere en negatieve gedachten, maar ook medicijnen en drugsgebruik en invloeden van je omgeving hebben invloed op je aura, die in verbinding staat met je chakra’s. Je aura kun je beschouwen als een onzichtbaar laagje, een energieveld, zo’n 15 tot 20 centimeter om je fysieke lichaam heen. Vanuit de Malvatherapie behandelen we fysieke en psychische klachten door aura’s allereerst te reinigen en de energiestroom in je chakra’s op gang te brengen, zodat deze open gaan en de energie weer kan stromen.

De chakraleer vind ik persoonlijk heel boeiend. Vertel je hier wat meer over?

De chakra’s zijn te beschouwen als kleine energiecentra die verbonden zijn met diverse organen en lichaamsfuncties. De meridianen kun je beschouwen als rivieren die ontspringen aan deze energiecentra. Als er niet genoeg energie instroomt of het chakra geblokkeerd is, heeft dat ook weer een effect op de meridianen en dat kan zich vertalen in ziekte en fysieke klachten en ongemak, maar ook in psychische problemen.

Zo is het basischakra bijvoorbeeld erg belangrijk voor het gevoel van (financiële) veiligheid en zelfvertrouwen en kan er bij een tekort aan energie in dit chakra een vicieuze cirkel ontstaan: een gevoel van angst, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, het gevoel er alleen voor te staan onttrekt steeds meer energie aan dit basischakra, wat vervolgens nog slechter gaat werken en nog meer donkere gedachten en gevoelens teweeg kan brengen en uiteindelijk kan leiden tot depressie en/of burn-out klachten, maar ook tot fysieke klachten als chronische pijn in de onderrug, bekkenproblemen en knieën.

Een ander chakra dat in veel gevallen te weinig energie heeft, is het miltchakra. Mensen die moeite hebben met het naar buiten brengen van hun emoties, vaak ten gevolge van hun opvoeding, de relatie met name met hun vader, krijgen soms te kampen met menstruatieklachten, aandoeningen aan de blaas en klachten aan het autonome zenuwstelsel. Zij zijn gevoeliger voor verslavingen en hebben soms een ‘wel willen maar niet kunnen’ houding in het leven.

 

De Ankh en de Kosmische schijf, wat is dat juist?

Op vele oude afbeeldingen afkomstig van de piramides in Egypte, met name de piramide van Gizeh, zijn afbeeldingen te zien van Farao’s met in hun hand de Ankh : een voorwerp – veelal van messing of goud - dat er met niet al te veel fantasie uit ziet als een mens met licht gespreide voeten en wijd gespreide armen. De Ankh zou men vrij kunnen interpreteren als een energetische ‘antenne’ die door de Farao’s en hogepriesters werd gebruikt om mensen te helen, maar eerst en vooral gebruikt werd om informatie en raad vanuit de kosmos te kunnen ontvangen omtrent oorlogen en problemen met de oogst. De Ankh wordt door zijn gebruikers beschouwd als de grootste ziel op aarde, betekent LEVEN en is in staat om zich met alles en iedereen te verbinden. Daardoor is hij bijna gelijk aan de omnicreativiteit (de Bron waaruit het totale Universum is ontstaan). Als Malvatherapeut maak ik gebruik van de Ankh voor het opheffen van blokkades in chakra’s en meridianen en voor het wegtrekken van pijn. Hij werkt als versterker van mijn energie als therapeut.

Met de bijbehorende kleuren en toonsoorten en het aanvullen van de energie in de chakra’s, al dan niet met behulp van kristallen, de Ankh en de Kosmische schijf, kunnen blokkades en tekorten weer worden opgeheven!

Een ander middel waarvan we als Malvatherapeut gebruik maken is de Kosmische Schijf. Daar waar de Ankh de antenne/versterker is voor de astrale invloeden en energieën, is de Kosmische Schijf die voor de krachten vanuit de kosmos, welke nog dwingender en directer werken op lichaam, geest en ziel van de mens via de therapeut. Met de Kosmische Schijf kun je door middel van een serie van tenminste acht behandelingen de ziel die je bent terugwerpen op jezelf, terug naar je oorsprong en daarmee de blauwdruk van jezelf. Met andere woorden: de energie van de kosmische schijf brengt iemand terug in zijn of haar reïncarnatieopdracht (dit is de reden waarom je hier op aarde bent en wat je in dit leven te doen hebt)!

Deze regressiebehandeling kan overigens ook uitgevoerd worden door de milder werkende Ankh. Veel karmische en niet-karmische ziekten kunnen door het oplossen van de blokkades in de hoger gelegen chakra’s via het basischakra behandeld worden met behulp van de Kosmische Schijf.

Dus wat kan je concreet herstellen als ik bijvoorbeeld bij jou een behandeling doe met de Ankh en de Kosmische schijf?

Er zijn vier basisprincipes waarop ik energetisch werk :

  1. Energiebalans : Malvatherapie streeft naar het herstellen van de energiebalans in het lichaam door de energiecentra (chakra's) en meridianen te harmoniseren. Blokkades in deze energiekanalen worden behandeld om de vrije stroom van energie te bevorderen.

  2. Holistische benadering : Malvatherapie erkent de onderlinge verbondenheid van lichaam, geest en ziel. Het richt zich niet alleen op symptomen, maar behandelt de persoon als geheel. Het stimuleert zelfbewustzijn en zelfgenezing op alle niveaus.

  3. Energetische diagnostiek : De therapeut maakt gebruik van energetische diagnostiek om verstoringen in het energetisch lichaam te identificeren. Dit kan gebeuren door middel van handoplegging, het voelen van de energie in organen en delen van het lichaam en andere intuïtieve methoden.

  4. Energetische behandelingstechnieken : Malvatherapie maakt gebruik van verschillende energetische massage- en behandelingstechnieken om het lichaam in balans te brengen. Dit kan onder andere bestaan uit het herstellen van de energiestroom, het opheffen van blokkades, het reinigen van de aura en het werken met specifieke chakra's en meridianen.

Kan je concreet enkele voordelen benoemen? Wat gebeurt er na zo’n energetische sessie bij jou?

Malvatherapie kan op vele manieren bijdragen aan heling en balans :

  1. Stressvermindering : Door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress kan Malvatherapie helpen om het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen te versterken.

  2. Emotionele balans : Energetische onbalans kan emotionele klachten zoals depressie veroorzaken. Malvatherapie kan helpen om emotionele blokkades los te laten en het emotionele welzijn te bevorderen.

  3. Versterking van het immuunsysteem : Een gebalanceerd energetisch lichaam ondersteunt het immuunsysteem en helpt het lichaam om ziektes te voorkomen en te bestrijden.

  4. Verhoogd bewustzijn : Malvatherapie kan het bewustzijn vergroten en inzicht geven in diepere aspecten van onszelf, waardoor we groeien op zowel persoonlijk als spiritueel niveau.

Bedankt Miranda. Ik verwijs de lezers heel graag door naar je mooie yurt in de bossen van Essen!

Laat je energetische blokkades los!

Heb je terugkerende fysieke en/of psychische klachten, zoals oververmoeidheid, ontstekingen, hoofdpijn, concentratieproblemen, rugklachten, slapeloosheid, stress, hormonale klachten,….?
Sta dan eens stil bij het verhaal achter je klacht.

Vaak zit je met een energetische blokkade of een onderliggende oorzaak, die je met behulp van malvatherapie kan opheffen.

Contacteer Miranda voor een vrijblijvend gesprek.

Volgende
Volgende

Hoe alles in je realiteit een reflectie is van jezelf