American Gutness Burgers voor het ganse gezin

American Gutness Burgers.png

Als je nee zegt tegen McDonalds maar je kroost smeekt om een echte Amerikaanse burger, overweeg dan eens deze Gutness Burgers. De kans is groot dat je kids zelfs niet om friet erbij vragen, want onze burgers zijn zo voedzaam dat je na 1 exemplaar de ganse dag niet meer aan eten denkt. We toverden ons Boost Bread om tot de meest stevige én luchtige hamburgerbroodjes. Zo slaagden we erin om de ganse kroost gezonde maar echte American Burgers te laten eten.


Gutness hamburger 2.png

Waarom je aan één Gutness Burger genoeg hebt terwijl je bij McDonalds zelfs na 2 Big Mac’s binnen het uur terug naar eten snackt?

  • Goedkoop sandwichbrood versus Boost Bread? Een bijna onmogelijke vergelijking, maar laat ons duidelijk stellen dat de voedzaamheid van het Boost Bread dankzij de gezonde omega-3-vetten en vezels wel honderd keer hoger ligt dan het witte onverzadigbare koolhydratenbommetje van menig hamburgertent;

  • Het gewicht van onze burger is dan ook x10 zwaarder omdat de hamburgerbroodjes die wij bakken veel meer “voedsel” bevatten (sorry, we verkopen geen lucht en staan voor “voeden in plaats van vullen”);

  • Dankzij de toevoeging van spirulina bevatten je broodjes net zoveel vitaminen dan een half bord groenten. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen dat er maar 2 schijfjes komkommer tussen je broodjes verscholen zitten ;)

Je kan onze bakmixen met spirulina eenvoudig bestellen via onze webshop. Gebruik voor de Gutness Burgers het Boost Bread.


Maak je eigen gezonde hamburgertent met dit recept

Gutness hamburger 3.JPG

Goed voor 6 American Gutness Burgers

Ingrediënten:

  • 1 zakje Boost Breadmix van Gutness

  • Alle ingrediënten van de Gutness broodjes

  • 6 hamburgers (of veggie-burgers waarvan we hieronder een apart recept delen)

  • 1 rode ui

  • 1/3 komkommer

  • Saus naar keuze: wij gebruikten Muhamarra (een Marokkaanse dip op basis van paprika, walnoten en granaatappelpitten die je kan kopen in de meeste supermarkten).

  • Topping: sesamzaadjes of Vegan Parmezaan uit Geluk in je Buik.

hamburgerbroodjes.jpg

Bereiding van Gutness Burgers

  1. Raadpleeg het recept van de Gutness broodjes voor het deeg. Vorm in plaats van kleine bolletjes 6 grote en platte broodjes op een met keukenpapier bedekte ovenschaal. Top ze af met sesamzaadjes of vegan parmezaan.

  2. Bak de broodjes ongeveer 35 minuten (controleer of ze goed gebakken zijn).

  3. Laat 20 minuten afkoelen en halveer de broodjes in 2 als ze gebakken zijn zodat je de boven- en onderkant van een hamburgerbroodje hebt.

  4. Bak de hamburgers in een braadpan tot ze gaar zijn. Tip: druk de hamburgers extra plat zodat je broodje niet te dik wordt en ze mooi in het broodje passen (raadpleeg hieronder ons recept voor een veggie-burger!).

  5. Vul het broodje met de hamburger.

  6. Dresseer

    verder met rode uiringen, komkommerschijfjes en je favoriete sausje.

 
Petra's Veggie Burger.jpg

Petra’s Veggie Burgers

Eet je veggie? Gebruik dan dit recept van onze vegetarische klant Petra die deze heerlijke veggie buns maakte met ons brood en rode veggie burgers maakte:

  • 600 gram voorgekookte rode bietjes

  • 300 gram linzen (zelf geweekt of uit blik)

  • 1 tl zout

  • 1 el paprikapoeder

  • 2 teentjes look

  • 2 sjalotten

    > maal dit fijn in je blender

  • voeg 200 gram kikkerwtenmeel en 1 el psyllium toe om een burger te vormen.

Petra’s advies

Je kunt variëren met meer linzen of meer kikkererwtenmeel om het mengsel droog genoeg te maken om de burgers te kunnen vormen.

Bak de veggie burgers vervolgens in de pan tot ze mooi krokant zijn. Smakelijk!


Wil je dit recept zelf maken, of een van onze andere buikgelukkige recepten proeven?

Ontdek de originele receptuur van de Gutness bakmixen in het E-Book ‘Bakken in Gutness-stijl’.

Ook onze bestsellers Geluk in je Buik en Ketolicious staan vol met inspiratie om je buikgeluk te stimuleren.

Ontdek het aanbod in onze shop!


Elke Vermeire

Elke Vermeire is ondernemer, auteur en spreker die werkt rond thema’s als zielsverdieping, holistische gezondheid en ondernemerschap. De tools die ze hierbij gebruikt zijn tarot, astrologie, Chinese elementen en orthomoleculaire voeding

Vorige
Vorige

Rabarbertaart met Boost Breadmix

Volgende
Volgende

Gutness Keto Pizza met supervoedzame bodem