Astrologische voorspellingen voor 2023

Barbara is een van de Gutness partners binnen ons holistisch netwerk. Ze is van jongs af gepassioneerd door astrologie en geeft reeds jaren horoscoopreadings.  In deze blog wil ze je meenemen naar wat astrologie nu echt is, de micro- en de macrokosmos, het bedrog van ‘de horoscopen’ in de kranten en de blaadjes en de geboortehoroscoop als kompas op onze spirituele reis. Ze heeft het over vrije wil, het huidige wereldgebeuren en onze persoonlijke missie.

Wat is astrologie nu eigenlijk?

Astrologie is een oeroude wetenschap waarin de mens verbanden onderzoekt tussen wat er aan de hemel te zien is, en levens en gebeurtenissen op aarde. Reeds vanaf de oudste tijden is de mens gefascineerd door hemellichamen. Men heeft bijvoorbeeld beenderen van 25 000 jaar geleden ontdekt waarop afbeeldingen van de fases van de maan te zien zijn.  Ook bij de grote beschavingen o.a. in Egypte, Griekenland, Romeinse rijk, de Maya’s … was het consulteren van een astroloog de normaalste zaak. In eerste instantie ging het vooral over vragen ivm oogsten, oorlogen, rampen… 
Later lag de focus op de geboortehoroscoop van individuen.

Zo boven zo beneden

Zo beneden zo boven

Hermes Trismegistos

Er is een oude mystieke wet die zegt zo boven zo beneden…. Alles is met elkaar verbonden...
De macrokosmos (ons zonnestelsel) en de microkosmos (alles wat leeft op aarde) zijn één. Hemellichamen, mensen en alles wat leeft, zijn zenders en ontvangers van dezelfde kosmische trillingen. Veel mensen zijn vertrouwd met de invloed van de maan en kunnen haar kosmische trilling voelen. Maar wist je dat ook de kleine dwergplaneet Pluto die aan de rand van ons zonnestelsel rondcirkelt, een gigantische transformerende energie op de aarde en op al haar bewoners heeft? Ook de analogie van de kosmische trilling van de zon kunnen we o.a. aflezen in onze ademhaling. Een mens ademt ongeveer 25920 keer per 24u (= 1 aardedag). Dit is exact het aantal jaren dat de zon nodig heeft om alle tekens van de dierenriem op macrokosmisch niveau te doorlopen… zo boven zo beneden … zo beneden zo boven…

Ieder mens wordt geboren op het ogenblik dat zijn trillingen exact corresponderen met die op dat ogenblik in de kosmos…

Hoe ziet een echte horoscoop er uit?

Een horoscoop is niets minder dan een exacte afdruk van de hemel op het moment van de geboorte, de eerste zelfstandige ademhaling.  Het is een tekening van een cirkel die de aarde in het middelpunt plaatst en van waaruit we de zon, de maan, de planeten en andere hemellichamen visueel voorstellen. Ze krijgen van daaruit een positie in de tekens van de dierenriem en een symbolische betekenis.

Iedereen kent het teken van de dierenriem waarin zijn zon staat, dat is wat men je sterrenbeeld noemt. Naast de zon in je horoscoop kleuren nog vele andere hemellichamen en planeten je persoonlijkheid. Je zon kan bijvoorbeeld in het teken leeuw staan wat je extravert maakt, maar een maan bijvoorbeeld in kreeft kan je juist extra gevoelig maken en je de veiligheid van je gezin en thuis doen opzoeken. Iedereen heeft dus een maanteken, een venusteken enz. 

Elk hemellichaam/planeet kan dus in een ander teken van de dierenriem staan. Deze combinaties maken van elke mens een uniek wezen. Wat men je ‘sterrenbeeld’ noemt is dus maar een heel klein deeltje van je persoonlijkheid. Zo kan je ook begrijpen waarom ‘horoscopen’ en  voorspellingen in kranten en blaadjes niets met serieuze astrologie te maken hebben, meer nog… totaal niet kloppen en geen enkele waarde hebben…

Wat kan je in de horoscoop aflezen?

In een horoscoop staat wat een mens kan worden,

of hij het bereikt hangt van hem of haarzelf af.

Johannes Kepler

Je geboortehoroscoop is een levenskaart met daarop je startpunt en je bestemming. Hierop staan alle verschillende routes, kruispunten, struikelblokken, snelwegen, tolwegen, hellingen en mogelijke files. Maar een kaart is maar een kaart, dit zegt niets of je al of niet op reis zal gaan en welke route je zal nemen. Dat is je eigen beslissing, je vrije wil. De reis maak jij zelf, jij beslist om stappen vooruit te zetten op je zelf gekozen weg.

Je krijgt de nodige bagage en hulpmiddelen mee. De rugzak kan zwaar of licht zijn, de wandelschoenen aangepast of niet. Je kan de wegwijzers negeren of volgen, de vele ontmoetingen omarmen of vermijden. Iedereen kiest zijn eigen levenspad op weg naar zijn unieke bestemming.

De astroloog geeft je inzicht in je persoonlijkheid, je talenten, krachten, schaduwkanten en struikelblokken maar hij toont je ook de weg van je ware levensmissie

Wat zegt de astrologie over onze huidige tijd?

Een nieuw tijdperk

We kunnen er moeilijk naast kijken. Onze huidige tijd op aarde wordt gekenmerkt door grote transformaties. Er zijn 2 grote astrologische cyclussen die ten einde lopen en deze kondigen een nieuw tijdperk aan. 

De grote poolcyclus van 2160 jaar gaat van vissen naar waterman. Anderzijds verhuist Pluto vanaf 2025 definitief van steenbok naar waterman. Het nieuwe tijdperk zal dus volledig beheerst worden door de vernieuwde, sociale, vooruitstrevende en rebelse energie van het teken waterman.

Het teken waarin Pluto staat markeert altijd thema’s van historische betekenis. Het brengt diepe transformaties en beroering in zaken waar het teken naar verwijst. Door de elliptische baan van Pluto duren deze turbulente perioden in de geschiedenis 13 tot 33 jaar. In 2008 verschoof Pluto naar steenbok en ontstond er een wereldwijde financiële crisis. Sindsdien zijn we getuige van een enorme onrust in de politieke en economische wereld.

Wat volgt staat altijd in verband met wat er aan voorafging

Marcus Aurelius

Vanaf 2025 komt Pluto in het teken waterman. De laatste keer dat de transformerende Pluto door waterman liep, kenmerkten zich door wereldwijde revoluties en een roep naar gelijkheid. Volksmassa’s projecteerden hun onderdrukkingen op de machthebbers. Er waren opstanden tegen dictatoriale en extravagante monarchieën (vb. Franse en Amerikaanse revolutie). Gelijkheid, vrijheid en broederschap was de watermankreet van die tijd. 

Nu komen we in een periode van de menselijke geschiedenis waarin een soortgelijke roep om vrijheid en gelijkheid over de hele wereld weerklinkt. We verwachten dan ook een golf van mensen met nieuwe ideeën die de confrontatie zullen aangaan met de machtshebbers. 

Het nieuwe tijdperk staat in het teken van wetenschappelijke, sociale en politieke revolutie

Nieuwe ontdekkingen (waterman) die het economische systeem omverwerpen zullen de sociale orde veranderen en onze wereld omvormen. Om gelijkheid en vrijheid te bereiken zijn mensen bereid om op te staan tegen machtige leiders die in hun ogen hun voortbestaan van vrije expressie bedreigen. 

De geboorte van het watermantijdperk dient zich aan in 2025, de weeën laten zich reeds in 2023 en 2024 voelen; deze kunnen met momenten pijnlijk en beangstigend zijn. 

Momenteel bevinden we ons in een voorbereidende fase waarbij de aarde-energie en haar bewoners heel sterk bepaald wordt door het begrip ‘waarde’.

‘Wat is waardevol, hoe waardevol ben ik zelf’, en letterlijk waaraan wil ik mijn geld uitgeven. In de loop van 2023 zien we geleidelijk een shift en zullen meer en meer groepen en gemeenschappen vanuit een roep naar eerlijkheid en rechtvaardigheid in opstand komen tegen vastgeroeste politieke machten en andere instellingen die de bevolking proberen te controleren en manipuleren.  De roep om vrijheid, gelijkheid en broederschap zal de ‘deelcultuur’ nog meer doen floreren en persoonlijk eigendom lijkt minder belangrijk te worden ten voordele van delen in groepsverband van goederen, bezit en energie.

Het nieuwe tijdperk wordt ook bepaald door uitvindingen, nieuwe technologieën, vrije energie, nieuwe communicatiemiddelen, exploreren van ons zonnestelsel en grote ruimtereizen, alternatieve vormen van politiek, geneeskunde, landbouw, spiritualiteit, enz… De mens staat voor grote uitdagingen om zijn relatie met technologie te onderzoeken en dit op een menswaardige evenwichtige manier te integreren. Wetenschappelijke ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie zullen binnen 20 jaar in ons wereldbeeld opduiken. Worden we slaaf van deze transhumanistische ontwikkelingen, of is dit een kans om onze blik te verruimen, onze body-mind-soul in evenwicht te brengen en ons op een gelijkwaardige en respectvolle manier te verbinden met andere mensen, het levende systeem van de aarde en de hele kosmos…. 

De overgang naar het nieuwe watermantijdperk is een belangrijke stap voor de mensheid om te groeien. We mogen de hemel op aarde creëren! 

De keuze is aan ons. Ieder van ons heeft een persoonlijke levensmissie, iedereen heeft een taak in het geheel, alles is verbonden.
Wat is jouw missie? 

Je bent geen druppel in de oceaan. Je bent de hele oceaan in een druppel.

Rumi

Je unieke zelf ontdekken

Het wereldgebeuren vraagt niet om grote acties, maar nodigt elk van ons uit om bij onszelf te beginnen, onze unieke zelf te ontdekken, onze aandacht niet te laten afleiden door alles wat rondom ons gaande is maar elk probleem en elke uitdaging als een uitnodiging te ervaren om naar onszelf te kijken en onze innerlijke stem te volgen zonder omwegen en dwaalsporen… 

Waarom word jij niet wat jij alleen kan worden?

Wie zijn bestemming kent, vindt de weg

Lao-Tse

 

Barbara begeleidt je in haar astrologiehuis

Barbara Adriana nodigt je in haar astrologiehuis uit voor een uitgebreide horoscoopbespreking en inzicht in je unieke zelf en je ware levensbestemming

Wil je zelf ook het mysterie van het leven leren ontcijferen? Dan kan je hier ook terecht voor een opleiding tot professionele astroloog.

www.astrologiehuis.be

 
Vorige
Vorige

Meer rust met wat je altijd doet : ademen

Volgende
Volgende

Vetten voor je brein: zo hou je je hersenen goed gesmeerd!